Μέσα από το πρόγραμμα ΘΑΛΛΗΣ ΙΙ, μας δίνεται μια σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία να ενισχύσουμε την οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα και να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στο έργο που αυτή επιτελεί.

Μέσα από το πρόγραμμα ΘΑΛΛΗΣ ΙΙ, μας δίνεται μια σπάνια και πολύτιμη ευκαιρία να ενισχύσουμε την οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα και να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στο έργο που αυτή επιτελεί.
Διδάκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο παρελθόν σπούδασε πολιτικές επιστήμες με έμφαση στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεθνή πολιτική και ασφάλεια στο πανεπιστήμιο του Bradford.
Ο Δρ. Βάλβης εργάστηκε για δύο χρόνια ως επιστημονικός ερευνητής στο πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και για τρία χρόνια στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ). Έχει διαχειριστεί προγράμματα εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων με χρηματοδότηση από διεθνείς δωρητές (EEA Grants) και ιδρύματα (ΙΣΝ).
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την παγκόσμια περιβαλλοντική διακυβέρνηση, τον ρόλο των ΜΚΟ στην παγκόσμια διακυβέρνηση, την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου.
Ο Δρ. Βάλβης, έχει συμμετάσχει σε πάνω από δέκα διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει επιστημονικά κείμενα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Ο Δρ. Βάλβης είχε συμμετάσχει ως ερευνητής στο πρόγραμμα Θαλής Ι, όπου επισκέφτηκε πάνω από 100 ΜΚΟ στην Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα.
Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται με το Δήμο Αθηναίων στη διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής, με έμφαση στο προσφυγικό, ενώ παράλληλα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
H Iωάννα Νάτση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Σχολείου Λουξεμβούργου και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και Ημερίδων πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ασύλου κ.ά. Έχει εργασθεί σε υποθέσεις Ναυτικού Δικαίου και ασχολείται με ζητήματα μεταναστευτικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι μέλος της Ομάδας Δικηγόρων για Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, ενώ υπήρξε και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες».
Ο Άρης Σούρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Bradford με αντικείμενο τη Διοίκηση και το Marketing. Από το 2008 έως το 2014 εργάστηκε στην Ernst & Young Ελλάδας στο τμήμα Επικοινωνίας και Marketing.
Από το 2014 έως το 2015 ήταν βασικός εισηγητής στα σεμινάρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων πο υ διοργάνωσε το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με τίτλο «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων», τα οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 200 στελέχη Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων από όλη την Ελλάδα. Από το 2014 συμμετέχει παράλληλα ως μέντορας στο Ιncubator του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα marketing και στρατηγικής.
Τέλος, ο Άρης συμμετείχε ενεργά στην έρευνα και τη συγγραφή της προκαταρκτικής μελέτης και της πρότασης χρηματοδότησης που κατατέθηκε στο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη δημιουργία του HIGGS, ενός Incubator και Accelerator για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σήμερα, ο Άρης είναι Manager στο πρόγραμμα Accelerator του HIGGS που εστιάζει στις ανάγκες των μικρομεσαίων ΜΚΟ με έμφαση στη συγγραφή προτάσεων χρηματοδότησης. Παράλληλα, υποστηρίζει το website και το newsletter του οργανισμού και συμμετέχει ενεργά στην ομάδα εξωτερικών αξιολογήσεων του HIGGS
Η Σοφία Χάσκαρη είναι κοινωνική λειτουργός, απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το 2010 και για πέντε έτη εργαζόταν σε ΜΚΟ με πεδία δράσης την ψυχική υγεία, τρίτη ηλικία, την ενδοοικογενειακή βία καθώς και την επανένταξη μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Εδώ και πέντε χρόνια απασχολείται στο Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής.
Η συνεργασία της με ΜΚΟ αλλά και η συμμετοχή της στο Πρόγραμμα «Θαλής Ι- Αξιολόγηση ΜΚΟ στην Ελλάδα» την έφερε σε επαφή με τις ανάγκες, προσδοκίες και δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ΜΚΟ.
Η Κατερίνα Βέλλιου σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ηγεσίας, επικοινωνίας και εξεύρεσης πόρων για ΜΚΟ.
Από το 2012 μέχρι και σήμερα έχει εργαστεί σε 3 ΜΚΟ, με πεδία δράσης το περιβάλλον, τους κοινωνικά ευάλωτους πληθυσμούς και την εκπαίδευση, στηρίζοντάς τες στους τομείς της Διοίκησης, του Marketing και Εύρεσης Πόρων.
Από το 2016 είναι Assistant Project Manager στο HIGGS. Είναι υπεύθυνη για την διαχείριση & ανάπτυξη των social media, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την Ομάδα Incubator, ενδυναμώνοντας τις υπό σύσταση και νεοσύστατες ΜΚΟ σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, στρατηγικής και χρηματοδοτήσεων. Διοργανώνει, επίσης, εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα για ΜΚΟ, και είναι μέλος της Ομάδας Εύρεσης Πόρων μέσω ΕΚΕ.
Συμμετείχε στην εκπόνηση της έρευνας "Ελληνικές Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη |ΕΚΕ|", που δημοσιεύθηκε το Μάρτιο του 2018.
O Θωμάς Κίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998 και είναι τελειόφοιτος στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, της Σχολής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητική ομάδα μελέτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, όπου ασχολήθηκε με την μελέτη της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τις διεθνείς σχέσεις. Παίρνει μέρος σε προσομοιώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και άλλων Διεθνών Οργανισμών και συμμετέχει στο πρόγραμμα Θαλής II με την ιδιότητα του βοηθού ερευνητή.
Η Μαρία Τσούτση είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Γνωρίζει αγγλικά και νορβηγικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τη δομή και λειτουργία των ΜΚΟ, την Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, επίκαιρα ζητήματα Διεθνών Σχέσεων, Υψηλής Στρατηγικής και Ψηφιακού Μάρκετινγκ.
Ο Σταύρος Πανταζόπουλος έχει σπουδάσει ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, δημογραφία και πολιτιστικό μάνατζμεντ σε μεταπτυχιακό επίπεδο και κοινωνική πολιτική σε διδακτορικό επίπεδο. Έχει εργαστεί ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως project manager σε Μ.Κ.Ο. και ως συνεργάτης σε Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και Έρευνας, σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής.
Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο "Συγκριτική Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις" στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία και άρθρα για την κοινωνία πολιτών και τις κοινωφελείς οργανώσεις. Συνεπιμελήθηκε με την Jennifer Clarke και τον Δημήτρη Α. Σωτηρόπουλo το βιβλίο Austerity and the Third Sector in Greece: Civil Society at the European Frontline (Λονδίνο 2015). Διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του "Θαλή 1: Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ". Προσωπική ιστοσελίδα: asterishuliaras.wordpress.com.
Ο Σωτήρης Πετρόπουλος εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστημής και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τον Ιούνιο του 2017. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με υποτροφία από το ΙΚΥ ενώ σπούδασε Διεθνή Πολιτική Οικονομία (MA) στο Πανεπιστήμιο του Warwick. Την περίοδο 2008-2013 εργάστηκε στη συμβουλευτική εταιρεία Ernst & Young ως Υπεύθυνος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Διεθνών Δωρητών. Παράλληλα, έχει οργανώσει και υλοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων σε περισσότερες από 300 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια υποστηρίζοντας τη βελτίωση των επιχειρησιακών και οργανωτικών τους δυνατοτήτων. Μεταξύ 2012-2015 διετέλεσε Διαχειριστικός Υπεύθυνος και βασικός ερευνητής στο έργο «ΘΑΛΗΣ-Αξιολόγηση Ελληνικών ΜΚΟ» οδηγώντας τη διαδικασία αξιολόγησης στην οποία συμμετείχαν 158 οργανώσεις. Άρθρα του σχετικά με το ελληνικό οικοσύστημα ΜΚΟ έχουν δημοσιευτεί σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν τις ΜΚΟ, την αξιολόγηση προγραμμάτων και έργων, τη μέτρηση κοινωνικού αντικτύπου, τις περιφερειακές συνεργασίες και την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Ο Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος είναι καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2003 ήταν Senior Research Fellow στο Hellenic Observatory, the London School of Economics and Political Science, το 2009-2010 διετέλεσε SEESOX Visiting Fellow στο European Studies Centre, University of Oxford και το φθινόπωρο του 2016 Visiting Fellow στη σχολή Sciences Po, Paris. Εχει συνεπιμεληθεί μαζί με τους Χρ. Λυριντζή και Ηλ. Νικολακόπουλο τον συλλογικό τόμο Κοινωνία και Πολιτική, Θεμέλιο, Αθήνα 1996, μαζί με τον Θ. Βερέμη τον συλλογικό τόμο Is Southeastern Europe Doomed to Instability?, Frank Cass, Λονδίνο 2002 και μαζί με τους R. Gunther και N. Διαμαντούρο τον συλλογικό τόμο Democracy and the State in the New Southern Europe, Oxford University Press, Oξφόρδη 2006. Έχει δημοσιεύσει έξι μονογραφίες, τις εξής: Populism and bureaucracy, Notre Dame University Press, Notre Dame, Indiana 1996, Γραφειοκρατία και πολιτική εξουσία, Σάκκουλας, Αθήνα 1996, Η κορυφή του πελατειακού κράτους, Ποταμός, Αθήνα 2001, Κράτος και μεταρρύθμιση στη σύγχρονη Νότια Ευρώπη, Ποταμός, Αθήνα 2007, H ελληνική κοινωνία πολιτών και η οικονομική κρίση, Ποταμός, Αθήνα 2017 και Πολυνομία και κακονομία στην Ελλάδα (μαζί με τον Λεων. Χριστόπουλο), Διανέοσις, Αθήνα 2017.
Ο Νικόλαος Τζιφάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη μελέτη των διεθνικών δικτύων πολιτικής, τη δράση μη-κρατικών δρώντων (πχ. Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις και διασημότητες) και τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση και ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των Δυτικών Βαλκανίων. Είναι συγγραφέας δεκάδων πρωτότυπων μελετών οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Άρθρα του έχουν, μεταξύ άλλων, δημοσιευθεί στα ακόλουθα διεθνή επιστημονικά περιοδικά: Cambridge Review of International Affairs, Celebrity Studies, Conflict, Security & Development, Ethnopolitics, European Foreign Affairs Review, Global Society, International Journal, Journal of Southern Europe and the Balkans, Perspectives on European Politics and Society, Problems of Post-Communism, Southeast European and Black Sea Studies, Southeastern Europe, και Voluntas. Το 2008, του απονεμήθηκε το Marcel Cadieux Distinguished Writing Award για το άρθρο που συνέγραψε με τον καθηγητή Αστέρη Χουλιάρα και δημοσιεύτηκε στη διεθνή επιστημονική επιθεώρηση International Journal που εκδίδεται από το Canadian International Council.
H Αλεξάνδρα Τραγάκη, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Η κα Τραγάκη είναι κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1992), DEA στην Οικονομική Δημογραφία από Institut d’Etudes Politiques de Paris (1993) και διδακτορικό (Doctorat) στην Οικονομική Δημογραφία από το Institut d’Etudes Politiques de Paris (1997). Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Τμήμα Δημοσίων Οικονομικών στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με ειδίκευση σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης (1998- 2000) και ως Σύμβουλος της Μονάδας Οικονομικής Έρευνας και Ανάλυσης στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (2000-2002). Έχει ερευνητική εμπειρία στις σχέσεις μεταξύ δημογραφικών μεταβολών και οικονομικών επιπτώσεων, σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και οικονομικής πολιτικής, απασχόλησης και αγοράς εργασίας καθώς και διεθνούς μετανάστευσης.