Back to top
"ΑΜΥΜΩΝΗ" ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ & ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Περιγραφή 

Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, είναι Ν.Π.Ι.Δ. και διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό από την Περιφέρεια Αττικής (Ν. 1111/72)  και πιστοποιημένο ως φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής ενώ πλέον επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη την Ελλάδα.

Για την δια βίου υποστήριξη, εκπαίδευση και φροντίδα των ωφελούμενών μας, εκπονούμε σε καθημερινή βάση τέσσερα προγράμματα:

1) Πρώιμη Παρέμβαση: Υλοποιείται με παρέμβαση κατ΄ οίκον ή στο εκπαιδευτικό πλαίσιο και απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης από 0 έως 6 ετών στην Αττική και από 0 έως 10 ετών στην Επαρχία. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το παιδί υπό μορφή παιχνιδιού και συμβουλευτική των γονέων.
Στόχος του προγράμματος είναι η όσο το δυνατόν έγκαιρη αξιολόγηση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού και η στήριξη και καθοδήγηση των γονέων.

2) Κέντρο Ημέρας «Ίριδα»: Εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 40 παιδιά και ενήλικες από 6 έως 45 ετών, οι οποίοι χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία και τη λειτουργικότητά τους. Το εξατομικευμένο τους πρόγραμμα περιλαμβάνει θεραπευτικές παρεμβάσεις, δράσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και εξωτερικές δραστηριότητες κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων καθημερινής ζωής.

3) Ξενώνας «Πολίχνη»: Λειτουργεί από Παρασκευή έως Δευτέρα, φιλοξενώντας 5 ωφελούμενους ανά εβδομάδα. Περιλαμβάνει δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση στην ημιαυτόνομη διαβίωση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη στήριξη της οικογένειας. Στεγάζεται σε ενοικιαζόμενη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι.
Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων και των οικογενειών τους.

4) Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη»: Πρόκειται για το πρώτο σπίτι στην Ελλάδα, δομημένο ειδικά για τη στέγαση, εφ’ όρου ζωής, ανθρώπων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, ώστε να μπορούν να ζήσουν σε έναν όμορφο, κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όταν οι γονείς θα αδυνατούν να τους παρέχουν τη φροντίδα που χρειάζονται.
Στόχος του προγράμματος είναι η καθημερινή φροντίδα των ανθρώπων και η διατήρηση των δεξιοτήτων τους για την εξασφάλιση μιας ποιότητας ζωής στη δύσκολη καθημερινότητά τους.

 

 

Παιχνίδι στην Πρότυπη Παιδική Χαρά της Αμυμώνης

Στιγμιότυπο από κατ' οίκον συνεδρία του προγράμματος της Πρώιμης Παρέμβασης

Εκπαιδευτές και παιδιά στο Κέντρο Ημέρας ΙΡΙΔΑ της Αμυμώνης

Όραμά μας είναι κάθε παιδί με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες στην Ελλάδα να λαμβάνει την εκπαίδευση και τις θεραπείες που χρειάζεται, να αξιοποιεί στο μέγιστο τις δυνατότητές του και να ζει κατά το δυνατό αυτόνομα και με αξιοπρέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Παράλληλα, είναι σημαντικό για εμάς, κάθε οικογένεια που μεγαλώνει ένα παιδί με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες να έχει την απαραίτητη υποστήριξη και φροντίδα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του παιδιού.

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε σε κάθε παιδί και την οικογένειά του δια βίου εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες του σε κάθε ηλικία, για όσο χρειάζεται η οικογένεια:

1. Παρέχοντας στα παιδιά και στις οικογένειές τους εξατομικευμένες υπηρεσίες μέσα από 4  διαφορετικά προγράμματα και ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή κοινωνικής κατάστασης.

2. Υλοποιώντας δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην απαιτητική καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Τι κάνει την Αμυμώνη ξεχωριστή;

Η Αμυμώνη είναι ο μόνος πανελλήνιος φορέας που παρέχει εκπαίδευση, φροντίδα και θεραπείες σε παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες καλύπτοντας όλο το ηλικιακό τους φάσμα, στηρίζοντας παράλληλα με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.

-Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από υψηλά και συνεχώς καταρτιζόμενο προσωπικό

-Μοναδικότητα ως προς την ωφελούμενη ομάδα

-Φροντίδα για κάλυψη αναγκών δια βίου

-Διαφάνεια και συνέπεια

-28 έτη συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας

Video 
Τα προγράμματά μας
Θα σ' αγαπώ - Το τραγούδι της Αμυμώνης
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 
Κοινωνική Πρόνοια / Ένταξη
Αποτελεσματικότητα
Οργάνωση
Διαφάνεια
Δράσεις προς Ευάλωτες Ομάδες
Αποτελεσματικότητα
Οργάνωση
Διαφάνεια
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
"ΑΜΥΜΩΝΗ" ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ & ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Διεύθυνση 
Λεωφόρος Βουλιαγμένης (Πρώην Αμερικανική Βάση), Ελληνικό Τ.Κ. 16777, Τ.Θ. 73842
Τηλέφωνο 
2109631441
Fax 
2109632549